ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟ

Στο Άργος θα βρεθεί την Κυριακή ο ΑΟ ΘΗΒΑ όπου θα αντιμετωπίσει τον Παναργειακό ο οποίος προέρχεται από την μεγάλη νίκη επί της Παναχαϊκής. Οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί πολλές φορές αντιμέτωπες κατά το παρελθόν όπου πάντα έχουν γίνει ωραία παιχνίδια με πάθος και ένταση. Η προετοιμασία για τους ποδοσφαιριστές του ΑΟ ΘΗΒΑ έχει ξεκινήσει και όλοι έχουν πίστη για την νίκη.
Τις δυο πόλεις της ενώνουν και της χωρίζουν πολλά από την αρχαιότητα αφού στα χαμένα έπη <<Θήβαϊς >> και <<Επίγονοι>>που λέγεται ότι είναι του Ομήρου, στο <<Θηβαις>> αρχίζει <<Άργος άειδε,θεά,πολυδίψιον ένθεν άνακτες κίνησαν.....>> << Το Άργος ψάλε, θεά,το άνυδρο, απ' όπου οι βασιλιάδες κίνησαν...>> και εννοεί τον πόλεμο κατά της Θήβας, ο Ετεοκλής υφάρπαξε τον
θρόνο της Θήβας και εξανάγκασε τον αδελφό του Πολυνείκη να εξοριστεί στο Άργος. Εκεί, ο Πολυνείκης αφού πρώτα παντρεύτηκε την Αργεία, την κόρη του βασιλιά Άδραστου, έπεισε τον πεθερό του να συγκεντρώσει στρατό και να εκστρατεύσει εναντίον της Θήβας. Επτά Αργείοι ηγεμόνες, συμπεριλαμβανομένων του Πολυνείκη και του ίδιου του Άδραστου, επικεφαλής ενός πανίσχυρου στρατού παρατάχθηκαν απέναντι από τις επτά πύλες της Θήβας. Ο Πολυνείκης και ο Ετεοκλής μονομάχησαν μπροστά στα τείχη της πόλης και αλληλοσκοτώθηκαν εκπληρώνοντας έτσι την κατάρα του πατέρα τους. Αμέσως μετά οι Θηβαίοι αντεπιτέθηκαν και διέλυσαν τον στρατό των πολιορκητών σκοτώνοντας όλους τους αρχηγούς του. Μόνον ο Άδραστος κατόρθωσε να διαφύγει. Η αρχαία τραγωδία του Ευριπίδη <<Ηρακλής>> ξεκινάει << ο Αμφιτρύων είμαι. Αργείος.Γιός του Αλκαίου. Από τον Περσέα κρατώ. Τη  γυναίκα μου Αλκμήνη την κοιμήθηκε ο Δίας. Είμαι του Ηρακλή πατέρας ,όλοι με ξέρουν, και μένω στην Θήβα, εδώ που φύτρωσε των σπαρτών η σπορά από τα δόντια του δράκου........>> Ενώ στην Ιλιάδα ολοι οι Έλληνες αποκαλούνται ως Αργείοι, αυτο ωφείλεται στο ότι όλοι οι Έλληνες βασιλείς της αρχαιότητας κατάγονται από το βασίλειο του Άργους.

Η μαντεψιά σου

Ο δήμιος